Försäljning

Modernt boende med låga energikostnaderWP 20170701 20 10 56 Pro2

SanCon har byggt moderna, högkvalitativa och energieffektiva radhus. Bostads Ab Närpes Åkersgränden 13 finns i centrum av Närpes och består av två radhus.

Tomten är högt belägen med samtliga balkonger och terrasser mot väst och en stor egen gård med en fin grön gårdsplan. Tack vare de energieffektiva konstruktionslösningarna fås låga boendekostnader. Radhusen ligger nära till bland annat affärer, banker, apotek och daghem. Möjlighet till delfinansiering med bolagslån. Mera information finns i vår broschyr.

Lägenhet till salu

A6  64,5 m²  3 r+kök+bastu, klicka här för mera uppgifter och priser!

Bilder från färdigtställda lägenheter

sancon 3

Radhusen har byggts av Passiivikivitalots Triploisolerblock. Den armerade betongväggen är skyddad av Neopor-värmeisolering på båda sidorna. Neopor-isolering är ett av Europas mest använda isoleringsmaterial för väggar. I ytterväggarna finns inga organiska material, där röt– eller mikrobskador kan uppstå. Neopor är ett utmärkt underlag för rappning, utan risk för skador i form av sprickbildningar orsakade av rörelse eller krympningar. Neopor-isoleringen är utvecklad och patenterad 1997 av tyska BASF, som även utvecklade och patenterade den mer kända produkten Styropor (EPS-Styrox) 1951. Lågenergi- och passivhus byggda med BASF-isolerblock finns uppförda runt om i världen.

triploblock2

Bilden visar ett Triploisolerblock utan gjutning till vänster och med den bärande betongstommen igjuten till höger.

  • Mått: 1200 mm x 410 mm x 300 mm (längd x bredd x höjd)
  • Vikt: ca 4 kg/st.
  • Väggkonstruktionens U-värde: 0,10 W/m²C
  • Inhemsk
  • CE-certifierad

 

Passiivikivitalot - energieffektiva och fuktsäkra hemPassiivikivitalot1

Från och med 2020 kräver EU att alla nya byggnader uppförs med en energieffektivitet som minst uppfyller kraven för passivhus. Passiivikivitalot är första stenhusleverantören i Finland som koncentrerat sig på att utveckla och leverera högkvalitativa hus som hör till passivklassen. Passiivikivitalot uppfyller redan nu de kommande strängare kraven på energieffektivitet. Neopor, som används i Triploisolerblocken som husen byggs av, är ett utmärkt underlag för rappning, utan risk för skador i form av sprickbildningar orsakade av rörelse eller krympningar. Det är också möjligt att göra en träfasad eller en tegelfasad.

Under hösten 2014 färdigställdes ett stort husprojekt åt kommunala A-asunnot i Borgå, de fem loftgångshusen med totalt 40 lägenheter byggdes med Passiivikivitalots Triplo-isolerblock.

Passiivikivitalot3Ett Passiivikivitalot-hus har hög komfort, god kvalitet och använder minimalt med energi. Den köpta värmeenergin ligger på ungefär en fjärdedel av dagens byggnadskrav. Husen är till stor del passivt uppvärmda via solen, av interna värmevinster som alstras i byggnaden, av människor, av teknikutrustning, av verksamhet och av återvunnen värme i ett högkvalitativt ventilationssystem.

Boendekostnaderna sjunker tack vare ett tätt och välisolerat hus i kombination med en mycket hög kvalitet på byggnadsarbetet.

Passiivikivtalot logo med text2

 

Oy SanCon Finland Ab vill bygga energieffektiva hus

SanCon planerar tillsammans med Passiivikivitalot energieffektiva och fuktsäkra småhus och egnahemshus i västra Finland. Efter några års utredning och granskning av olika typer av passivhus på marknaden föll valet på Passiivikivitalot. Detta tack vare bland annat hög kvalitet, hög fuktsäkerhet, ingen risk för röt- och mikrobskador i konstruktionerna, inhemsk utveckling och tillverkning. Dessutom blev valet enkelt tack vare Passiivikivitalots breda kunskap och långa erfarenhet av planering och byggande av passivhus, och att de båda företagens värderingar och principer sammanföll med varandra.

Täthet är ett grundläggande krav för energieffektivt byggande. För att få en effektiv värmeåtervinning och för att säkerställa att inte fuktig luft kommer in i konstruktionerna är byggnadens ång- och lufttäthet mycket viktig. Att täta hus möglar är ett vanligt missförstånd. Ett korrekt planerat och fungerande ventilationssystem säkerställer att fukt- och mögelproblem kan elimineras i byggnader.