Ullakko- ja ryömintätilakuivaus

 

Ryömintätila tai ullakko voi altistua kosteudelle pidemmän aikaa, ja kun orgaaninen aine kauan altistuu kosteudelle yli kriittisen tason, syntyy home- ja sienikasvua ja hajuongelmia.

Ongelmalähteet - Ryömintätilan kosteusongelmat voivat johtua monista syistä, esim.

  • Lämmin ulkoilma jäähtyy kun se virtaa kylmään ryömintätilaan venttiilien tai halkeamien kautta, jolloin suhteellinen ilmankosteus nousee. Äärimmäistapauksissa muodostuu kondenssia ja vesipisaroita, jotka jäävät roikkumaan lattiarakenteiden alapuolella.
  • Lisäkosteutta haihtumisesta ryömintätilan maapinnasta
  • Kosteutta tulee ympäristöstä perusmuurin ja epätiiviin perustuksen kautta.
  • Vesi joka tunkeutuu ryömintätilaan perusmuurin kautta ympäröivästä maasta.

 

Kosteat ullakot ja välikattotilat ovat suurempi ongelma kuin uskotaan – ongelmat voivat johtua yhdestä tai monesta syystä, esim.

  • Lisäeristyksen takia syntyy usein kosteusongelmia. Tämä johtuu siitä että mitä paremmin eristetään, sitä kylmemmäksi ullakko tulee, ja kosteusvaurioiden riski kasvaa huomattavasti.
  • Välikattotilan puutteellinen ilmanvaihto ja vuotava höyrynsulku yläpohjassa lisäävät vaurioiden riskiä korkean ilmankosteuden takia.
  • Vaihdettaessa lämpölähdettä ilmanpaine muuttuu koko talossa. Kallio- ja kaukolämpö pahentavat ullakon kosteusongelmia, koska ne eivät luovuta lämpöä ullakolla sammalla tavalla kuin savupiippu. Kun ei enää lämmitetä pannua, menetetään lämpimän savupiipun ilmanvaihtovaikutus.

 

SanCon asentaa koneellisen kuivauksen ryömintätiloihin ja ullakoihin. Myymme ja asennamme Corroventa®:n ryömintätila- ja ullakkokuivauslaitteet.

VentoVind™ (ruotsiksi)

CTR installation ventovind

Ryömintätilakuivaus 

 CTR krypgrund2

Ota yhteyttä: Peter Rosenholm 040 487 0082, peter.rosenholm@sancon.fi