Asuntokaupan kuntotarkastus

Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä

Kuntotarkastuksen tavoitteena on pystyä esittämään puolueettomia tietoja kohteesta molemmille osapuolille ja lisätä myynnin turvallisuutta. 

Kun myyt asunnon, on vastuullasi olla salaamatta myyntikohdetta koskevia tietoja ostajalta. Ostajan on myös turvallisempaa tuntea rakennuksen kunto pystyäkseen ottamaan huomioon esimerkiksi mahdollisten toimenpiteiden kustannukset.

SanCon tarjoaa omakotitalon tarkastukseen kaksi eri tasoa 

Perustason kuntotarkastus alkaen 1 450 €*

• Rakennuksen turvallisuuden tarkastus: esimerkiksi poistumistiet, seinätikkaat, kattotikkaat sekä lumiesteet
• Rakennustekniikan tarkastus: esimerkiksi salaojitus, alapohja ja ryömintätila, ulkoseinät ja julkisivu, yläpohja, ikkunat, ovet ja katto
• Rakennuksen sellaisten virheiden ja puutteiden arviointi, jotka voivat aiheuttaa terveyshaittoja: esimerkiksi ilmanvaihdon toiminta, poikkeavat epäpuhtauksien lähteet ja kosteusvauriot
• Talotekniikan visuaalinen tarkastus: esimerkiksi lämmitysjärjestelmä, vesilaitteistot ja ilmanvaihto
• Mittaukset
• Erittäin laaja märkätilojen ja niiden kosteusteknisen toimivuuden tarkastus

Tarkastusten yhteydessä tehdään vähintään yksi tarkastusaukko rakenteeseen (valesokkelirakenne, maan vastainen seinä tai betonilaatan päälle koolattu lattia). Pintakosteusmittaukset suoritetaan kaikissa tiloissa, ja vähintään yksi rakenteen kosteuden mittaus suoritetaan.

Laaja kuntotarkastus alkaen 3 700 €*

Laajan tarkastuksen yhteydessä rakenteisiin tehdään useampia tarkastusaukkoja perustason tarkastukseen verrattuna tulosten varmistamiseksi. Rakenneavauksista otetaan materiaalinäytteitä, jotka lähetetään mikrobianalyysiin (homekasvuston analyysi, 4 kpl.). Tarkastukseen kuuluvat myös laajat rakennekosteusmittaukset.

Tarkastuksen tulokset koostetaan raporttiin. Raportti sisältää havaitut virheet ja puutteet selityksineen, ehdotuksia jatkotutkimuksista sekä toimenpide-ehdotuksia.

*Jos pohjapiirros puuttuu, lisätään myös luonnosten laadintakulut.

 

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko tilata kuntotarkastuksen, ota yhteyttä: Mats 040 673 2208, Malin 040 487 0306.