BioRid

 

BioRid är en färgliknande ytbeläggning som består av en ofantlig mängd mikroporer. Kondens och fukt absorberas och fördelas i massan, varifrån den snabbt avdunstar. BioRid är diffusionsöppen och låter således den bakomvarande ytan andas. BioRid kan användas på vägg- och takytor inomhus där fuktbelastningen är stor, så som till exempel i källare. Den behandlade ytan klarar inte av rinnande vatten eller mekaniskt slitage.

Standardkulören är vit, men BioRid kan också nyanseras. BioRid ger ett oöverträffat långtidsskydd mot mögel. BioRid är miljövänligt. Till skillnad från konventionella mögelskyddsfärger är det inte de tillsatta mögelgifterna som stoppar möglet. BioRid är vattenbaserat och innehåller inte mer fungicider än en vanlig vattenbaserad färg. En BioRid-behandlad yta är därför ofarlig för människor och djur.

Mögel kräver fukt och näring för att utvecklas. BioRid torkar ut behandlade ytor och förhindrar tillväxt av mikroorganismer genom brist på vatten och näring. Hemligheten med BioRid är produktens struktur. En yta som behandlats med BioRid håller sig torr och drar därmed inte till sig smuts. De Två viktigaste förutsättningarna för mögeltillväxt har på så sätt eliminerats.

  BioRid struktur2

  BioRid-struktur förstorad 173 gånger.

Mera om BioRid (på finska).

 

Tillbaka till Specialtjänster